Hakkalyakin Board

Full Version: Telmakşi
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.

Malzemeler:

- 1 kg. kabak,
- 400 gr. kıyma,
- 2 adet sivri biber,
- 1 orta boy domates,
- 1 orta boy soğan,
- 2 yemek kaşığı salça,
- Yarım demet maydanoz,
- Karabiber, kırmrzıbiber, tuz,
- Sarmısak,
- Yoğurt,
- Sıvıyağ.

Yapılışı:

Kabaklar yıkandıkdan sonra kazınarak ortadan ikiye bölünüp, dolma gibi oyulur.
Sırası ile soğan, kıyma, sivribiber, domates kavrulur. Maydanoz ve baharatlar
eklenir. Oyulmuş kabaklar yağda kızartılır ve içlerine kavrulan kıyma doldurularak
tencereye dizilir. Salçalı su (fazla olmamak kaydıyla) eklenir. Hafif ateşte 15 dakika
pişirilir. Sarmısaklı yoğurtla servis yapılır.

Afiyet Olsun!!