Hakkalyakin Board

Full Version: Tahin Nasıl Yapılır
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Tahin Yapımı İçin gereçler

  • 400 g susam
  • 3/4 çay bardağı sıvıyağ
Tahin Nasıl Yapılır?

  • Yapışmaz yüzeyli bir tavada susamların rengi yavaşça değişinceye kadar kavurun.
  • Çok fazla kavurmamaya ihtimam gösterin, aksi takdirde yanık bir tat elde edersiniz. İsterseniz susamları kavurmadan da kullanabilirsiniz.
  • Kavrulan susamlar soğuduktan daha sonra mutfak robotuna alarak çekin. Akabinde susamlara sıvı yağı azar azar ek ederek mutfak robotunda çekmeye devam edin.
  • Tahin kıvamını elde edince kavanoza alıp kapağını kapatın. bu türlü 10 gün kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.