Hakkalyakin Forum

Full Version: Instagram Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[attachment=45602]

Instagram Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Eskiden insanlar fotoğraflarını çeker ve albümlerinde sadece sevdikleriyle paylaşırdı. Ama artık bu durum bambaşka bir boyut aldı. Yaşanılan güzel veya hüzünlü anlar, hemen o dakikada çekiliyor ve bu fotoğraflar tanımadığınız birçok insanla paylaşılıyor. İşte bu olaya olanak sağlayan ve herkesin severek kullandığı Instagram hakkında merak ettiğiniz her şeyi yazımızda bulabilirsiniz.

Son dönemlerde kullanımı artan akıllı telefonlarla birlikte pek çok uygulama hayatımıza girmiş ve oldukça popülerlik kazanmıştır. Fotoğraf paylaşımlarına yönelik olan uygulamalar ise oldukça fazla kullanıcıya sahiptir. İlk olarak iPhone için yapılmış olan Instagram, daha sonra Android işletim sistemine sahip cihazlarda da kullanılmaya başlanmıştır. Şuanda dünyada ve Türkiye’de çok ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip olan Instagram günlük hayatta yaşanılan güzel anların, unutulmayacak karelerin paylaşılma imkanını sunmaktadır.

Tıpkı diğer sosyal ağlar gibi Instagram’da da sizin takip ettiğiniz ve sizi takip edenler bulunmaktadır. Sevdiğiniz ünlülerin, arkadaşlarınızın veya markaların Instagram hesaplarını takip ederek, onlardan gelen paylaşımları kaçırmadan görebilirsiniz.

Son dönemlerde büyük markalar için ve yeni başlayanlar için büyük bir reklam platformu olan Instagram her geçen gün önemine önem katarak büyümektedir.

Instagram Nedir?


Instagram fotoğraflar üzerinde filtre ve efekt uygulamalarına izin veren bir fotoğraf paylaşma ve düzenleme uygulamasıdır. İlk olarak iPhone için yapılmış olan bu uygulama Android işletim sistemine sahip cihazlarda da kullanılabilmektedir. Günlük hayatlarında yaşadıkları güzel anları Instagram üzerinden ünlülerle birlikte uygulama kullanıcılarında oldukça büyük bir artış meydana gelmiştir. Gençler arasında sıklıkla kullanılmakta olan bir uygulama olan Instagram ile profesyonel fotoğraflar elde etmek mümkün olmaktadır. Çok kısa bir sürede filtre uygulamaları ve efektlerle birlikte oldukça farklı görünümlerde fotoğraflar elde edilebilmektedir.

Bu uygulamanın kurucuları Mike Krieger ve Kevin Systrom adlı iki girişimcidir. Telefonunuzla çektiğiniz fotoğraflarınıza Instagram uygulaması ile çeşitli efektler ekleyebilir, filtre uygulaması yapabilirsiniz. Ayrıca bu fotoğrafları Facebook, Twitter, Tumblr ve Foursquare gibi sosyal medya üzerinde kolaylıkla paylaşma imkânı bulunmaktadır.

27 milyon kullanıcıya ulaşmış olan Instagram uygulaması iOS ve Android cihazlarda kullanılabilmektedir. Böylece uygulamanın kullanılırlığında artış sağlanmıştır.

Instagram Nasıl Kullanılır?

Uygulamayı kullanabilmek için öncellikle AppStore ya da Google Play üzerinden indirerek cihazınıza kurmanız gerekmektedir. Daha sonra Sign Up kısmından kendinize ait bir kullanıcı adı ve şifre oluşturmalısınız. Share kısmından fotoğraf çekimi yaparak ya da cihazınızda yüklenmiş olan bir fotoğrafı seçerek paylaşmanız mümkün olmaktadır. Cihazınızdan fotoğraf seçmeniz durumunda fotoğrafın boyutlarını yeniden düzenlemeniz gerekmektedir. Bunun sebebi ise Instagram’daki tüm fotoğrafların kare şeklinde olmasıdır.

Fotoğraflarınızı çektikten sonra ya da cihazınızda bir fotoğraf seçtikten sonra istenilen efekt resimlere uygulanabilmektedir. Bu efektlerle resimlerin bir kısmının bulanıklaştırılması, minyatür özelliğin verilmesi gibi pek çok uygulama bulunmaktadır. Böylece resimleriniz oldukça farklı görünümlere ulaşacaktır. İstenilen filtrenin seçilmesinden sonra Next tuşuna basılarak fotoğraflara isim verilir ve konum özelliği ile fotoğraf çekilen yerin coğrafyası belirlenmektedir.

Uygulama üzerinden fotoğrafların Facebook, Twitter, Tumblr, Foursquare, Flickr, Posterous ya da e-mail aracılığıyla paylaşılması mümkün olmaktadır. Bunların ardından “Done” tuşuna basılarak işlem sonlandırılır. Böylece fotoğrafınız Instagram ve paylaşmayı istediğiniz sosyal medya ağlarında görülebilmektedir.

Instagram Ne İşe Yarar?

Ücretsiz bir fotoğraf paylaşma programı olan Instagram, Ekim 2010 tarihinde kurulmuş ve kullanıcılarına çekilen fotoğraflar üzerinde dijital filtre kullanma, efekt ekleme ve Instagram dahil olmak üzere çeşitli sosyal medya platformlarda paylaşma imkânı sunmaktadır. Instagram üzerinde kullanılan pek çok aktif filtre bulunmaktadır. Bunlar; Nashville, Amaro, Inkwell, Mayfair, Rise, Hefe,Valencia, Hudson, X-Pro II, Willow, Walden, Lo-fi, Earlybird, Sutro, Sierra, Toaster, Brannan, 1977, Kelvin gibi filtrelerdir. Bunların yanı sıra Instagram kullanıcılarına pek çok efekt sunmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde Instgram’ın Facebook tarafından 1 milyar dolar karşılığında alındığı duyurulmuştur. Oldukça popüler hale gelmiş olan bu sosyal ağ yenilik ve güncellemelerine devam etmektedir. Son güncelleme olarak fotoğraflara “mention” ismi verilen etiketleme özelliği eklenmiştir. Özellikle de gençler tarafından sıklıkla kullanılmakta olan bu sosyal ağda eklenen bu özellik pek çok markanın da dikkatini çekmeye başlamıştır. Markalar da bazı özel günlerde Instagram üzerinden kampanyalar düzenlemeye başlamıştır.

Instagram üzerinden aynı zamanda hangi arkadaşınızın bu uygulamayı kullandığını görebilirsiniz. Böylece sosyal medya arkadaşlarınızla bu uygulama üzerinden bağlantı kurabilme imkânınız bulunmaktadır. Bununla birlikte uygulamada fotoğraf beğenme ve yorum yapma özelliği de yer almaktadır. Yeni eklenen bir özellik sayesinde etiketleme sayesinde kendi fotoğraflarınızı takip etmeniz ve gizlilik ayarları yapabilmenize imkân vermektedir.

----------------
Kaynak :
Bilgihanem