Hakkalyakin Forum

Full Version: Nargile Nedir? Nargile içerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[attachment=45553]

Nargile Nedir? Nargile içerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

NARGİLE NEDİR?

Nargile, alt kısmında sıvı konulan bir hazne, hemen üst kısmında delikli ve dumanı taşıyan bir boru gövde, boru gövdeye bağlanan marpuç, en üst kısımda nargile tütünün konulduğu lüle’den oluşan ve lüle üzerine konulan kömürün lüle içerisinde ki tütünü yakması ve elde edilen dumanın marpuç kullanılarak çekilmesi şeklinde bir çalışma yapısı mevcuttur.

Ek parçalar da aleminyum folyo, sipsi, maşa ve nargile kömürüdür.

   Sipsi marpuç’un ucuna takılan bir nargileyi birden fazla kişi kullanmasını sağlayan ağızlıktır.
   Maşa ise nargile kömürünün lüle üzerine konmasında ve alınmasında kullanılır.
   Aleminyum folyo, nargile kömürünün tütünle temasını engeller.
   Nargile kömürü, nargile tütününü yakmak için kullanılan maddedir.

NARGİLE İÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

   Öncelikle nargilede kullanacağınız tütün kalitesine dikkat ediniz. Kalitesiz bir tütünden içerken hiçbir şey anlamazsınız. Önerim Al Fakher tütünüdür. İçimi hem çok iyi hemde tütünün şerbetlenme olayı gayet başarılıdır.
   Nargile kömürü seçimi de bir o kadar önemlidir. Çünkü, kötü kömür öncelikle çabuk geçer, çok kül atar ve lülede ki tütünün yüzeyine folyo’da ki deliklerden sızar ve tütünün hem tadının daha çabuk gitmesini hemde tütünü kuruttuğu için çabuk yanmasını sağlar. Nargile kömürleri, meşe ağacından elde edilen kömür, sıkma kömür, hindistan cevizi kabuğundan yapılmış kömürdür. Bu bilgiler ne işimize yarayacak dediğinizi duyar gibiyim, bu bilgiler ile uygun olan kömür tipini seçeceğiz. Hindistan cevizi kabuğundan elde edilen kömür kaliteli ancak yanması biraz vakit alan bir kömürdür. En önemli özelliği ise kömürün dayanım süresi gayet iyidir. Meşe kömürüne gelecek olursak geç yanan bir kömürdür ancak dayanımı çok yüksektir. Sıkma kömür ise kömür tozlarının sıkıştırılması ile elde edilmiştir. Çabuk yanar ve dayanımı azdır. Bu bilgiler ışığında size uygun kömürü seçebilirsiniz. Benim önerim Hindistan cevizi kabuğundan elde edilen kömürlerdir.
   Nargile içiminden sonra parçaların temizliğin mutlaka yapınız.
   Lüleye tütünü topak halinde değilde parçalayarak koyunuz.
   Lüle üzerindeki folyo’yu ince bir iğne ucuyla delin ve deliklerin çok büyük olmamasına dikkat edin.
   İçtiğiniz tütün karışımlarından iyi tat almak istiyorsanız sürekli aynı marpuç’u kullanmayın. Ekşi tatlar için ayrı, tatlı tatlar için ayrı ve kahve karışımları için ayrı marpuç kullanmanızı öneririm.
   Sıvı haznesinde süt kullanırsanız nargile içtikten sonra kesinlikle sıvı haznesinde sütü bekletmeden yıkamalısınız yoksa çok kötü koku yapıyor.
   Nargile’yi ilk açarken közleri sürekli aynı bölgede tutup uzun süre çekim yapmayın genelde yapılan bir hatadır. Nedeni başlangıçta zaten aromayı daha fazla alırsınız bu tada kapılıp sürekli çekim yaptığınızda tütünün üst kısmını yakarsınız ve buda nargilenin tadının kötüleşmesine ve içerken dumanın boğaza vurmasına sebep olur. Közleri farklı yerlere koyarak açın nargileyi ve közlerin üzerinde biriken küllerin lüle içerisine sızmaması için belli aralıklarla maşa ile alıp üzerinde ki külü döküp tekraradan lüle üzerine koyunuz.

NARGİLE TÜTÜN KARIŞIMI ÖNERİLERİ

   Kırmızı-yeşil elma, nane karışımı, içimi hoş bir karışımdır. Çok fazla tat karışımı istemiyorsanız çok ideal.
   Anason, Üzüm karışımı, bol aromalı duman, ağır ancak içimi insanı baymayan türden bir karışım.
   Gül,nane karışımı, hafif olsun tadı iyi olsun diyorsanız bu karışım tam size göre.
   Karpuz, çilek karışımı, hem bol aromalı duman hemde hafif olsun diyorsanız mutlaka denemelisiniz!
   Nane, limon karışımı, hem çok keskin bir tad almak, hemde içimi ne hafif ne de ağır olan bir karışım denemek isteyen içiciler için idea bir karışım.
   Kavun,muz karışımı, bol aromalı duman ve hafif içime sahiptir.
   Muz, bal, az damla sakızı karışımı, içimi hoş ve hafiftir.
   Cappuccino, bal karışımı, yoğun aromalı duman alabileceğiniz, hoş bir tada sahiptir.
   Ananas, vişne karışımı, farklı bir tat denemek isteyenler için ideal ancak içimi hafiftir.
   Üzüm, böğürtlen karışımı,  yoğun aromalı duman isteyenler için, orta ağırlıkta bir karışım.
   Çikolata, franbuaz karışımı, açıkçası ben çok sevemedim, farklı bir tadı var ve orta ağırlıkta bir içimi var.
   Hindistan cevizi, cappuccino karışımı, gerçekten hoş bir tadı var yoğun aromalı duman elde edebilirsiniz.
   Şeftali, nane karışımı, açıkçası bana hitap etmeyen ancak çok fazla içeni gördüğüm bir karışım, hafif ve yoğun tat alabilirsiniz.
   Kayısı, nane karışımı, hafif ve aroması fena değil diyebilirim.

BENİM FAVORİLERİM

   Portakal, limon, nane, az damla sakızı karışımı, bu karışım da hem yoğun aromalı duman alabilirsiniz, hemde insanı baymayan orta ağırlıkta bir içime sahip.
   Anason, üzüm karışımı, sadece anasonun da içimi gayet iyidir ancak üzümle birleştiğinde yoğun aromalı duman ve orta ağırlıkta bir içime sahip bir karışım elde ediliyor.
   Kavun, nane karışımı, hafif bir içime sahip, bol aromalı duman elde edebileceğimiz bir karışım.
   Türk kahvesi, vanilya, fındık ve az bal sıvı haznesine de süt konularak yapılan karışım, arkadaşlar en yoğun tat aldığım karışım budur. Bol aromalı duman ve orta ağırlıkta bir karışımdır.


Kaynak : webagi net/2017/08/12/nargile-nedir-nargile-tutun-karisimi-onerileri

[attachment=45554]

[attachment=45555]

[attachment=45556]

------
Etiketler : Nargile,narghile,Hookah,Nargile içerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar,Nargile içerken,Nargile Tütün Karişimi Önerileri,