Hakkalyakin Board

Full Version: Yemek Sözlügü T İle Başlayan
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
T
****


Tabldot --> Seçme olanağı olmayan, iki, üç ya da dört çeşit yemekten
meydana gelen bir öğünlük yemek listesi. Listedeki bütün yemekler için
sabit bir fiyat uygulanır.

Tart (Fr. Tarte) --> Altlık hamurla, çemberde pişen meyveli pasta.

Tartolet (Fr. Tartelette) --> Küçük tartlar; bir kişilik veya tek lokmalık
yapılır.

Tatlı torbası --> Krem şanti torbası; ucuna duy takılarak krem veya
başka bir şey sıkmak için kullanılan huni şeklinde torba.

Tavuk Ütüleme --> Tavuğun tüylü kısımlarının aleve tutularak tüylerinin
yakılarak yok edilmesi.

Tekmil --> Dövülmüş sarmısak ve sirke karışımı.

Terbiye Etmek --> Hazırlanan karışımda bir süre bekletilerek yumuşaklık
ve lezzet kazandırmak; veya yemeklerin suyuna un, yumurta, limon gibi
Gereçleri ekleyerek koyulaşmasını sağlamak.

Tost --> Kızartılmış tost ekmeği dilimi; kızartılmış sandviç.

Tranş limon --> Kabuğu soyularak, bıçak arkası kalınlığında, yuvarlak
dilimlenmiş limon.

Trüf (Fr. Truffe) --> Toprağın içinden çıkarılan, siyah, yuvarlak,
aromatik, çok kıymetli ve pahalı bir mantar türü.

Turnedo (Fr. Tournedos) --> Bonfilenin orta veya en iyi kısımlarından
alınan parça.

Tutam --> Çok küçük bir miktar; fiske.

Tuzlama --> Yiyeceklerin bir süre bozulmadan saklanmasına yarayan
yöntem ve bu yolla hazırlanan yiyecek.

Tıkırdatmak --> Kaynamanın başlangıcı; kaynamakta olan bir yemeğin
altı kısıldıktan sonra kaynamanın hafifletilerek sürdürülmesi.