Hakkalyakin Board

Full Version: Kuymak(Mıhlama)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.

Malzemeler:

- 1 su bardağı mısır unu,
- 100 gr. Trabzon tereyağı,
- 150 gr. Trabzon İmansız peynir,
- 1 su bardağı sıcak su.

Yapılışı:

** Tereyağını tencereye koyun.

** Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun.

** Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir
miktar pişmesini sağlayın.

** Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile
pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını
sağlayın.

** Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin.

** Piştikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.