Hakkalyakin Board
İnternet Sitesi Nasıl Yapılır Nasıl Açılır - Nasıl Bedava Web Sitesi Kurulur - - Printable Version

+- Hakkalyakin Board (https://hakkalyakin.com)
+-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://hakkalyakin.com/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://hakkalyakin.com/forumdisplay.php?fid=229)
+---- Forum: internet Bilgileri (https://hakkalyakin.com/forumdisplay.php?fid=233)
+---- Thread: İnternet Sitesi Nasıl Yapılır Nasıl Açılır - Nasıl Bedava Web Sitesi Kurulur - (/showthread.php?tid=2280)



İnternet Sitesi Nasıl Yapılır Nasıl Açılır - Nasıl Bedava Web Sitesi Kurulur - - RasitTunca - 07-23-2018



İnternet Sitesi Nasıl Yapılır - İnternet Sitesi Nasıl Açılır - Nasıl Web Sitesi Kurulur -  Bedava Site Açma Siteleri

İnternet Sitesi Nasıl Yapılır

Son zamanlarda teknolojininde gelişmesiyle internet kullanımı dahada yaygınlaştı bu sebeple artık insanlar iletişimlerini işlerini hatta yemek siparişi olsun hayatta yapılması en kolay olabilecek şeyleri bile internet üzerinden yapmaya başladılar tabiki bunda internet sitelerinin payı büyük hal böyle iken şirketlerin veya kişilerin bir sitesi olması kaçınılmaz bır gerçek. İnternetın hayatımızın her yerinde olması sebebiyle sizlere bir internet sitesinin nasıl yapıldığını sitede nelerin olması gerektiği  site kurulurken kullanılan programlar hakkında sizlere bir yazı hazırlamak istedik belki ilerde kendinize benim neden bir internet sitem olmasın diye sorarsınız.
İyi bir siteye sahip olmak için öncelikle referansı iyi olan bir web tasarım firması ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
Menüler ve İçerikler


Sitenizi tasarlatmak istediğiniz yeri belirledikden sonra belirlediğiniz yer size istediğiniz sitede neler bulundurmak istediğinizi başlıkları ve sitenizin içeriğinde kullanılacak gerekli dökümanları size sorar ve firmanız hakkında bır araştırma yapar bundan sonra başlıklar belirlenir ve dökümanlar istenir. Standart bir internet sitesinde aşağıdaki başlıklar yer alır.


Hakkımızda yazısı
Hizmetlerimiz yazısı
Ürünlerin bilgileri
Ürünlerin fiyatları
Referansların listesi ve linkleri
İletişim bilgileri


Sizin istediğiniz sitenin hizmet alanına göre yukardaki başlıkların bir veya birkaçı değişebilir onun haricinde bir sitede bulunması gereken başlıklar yukardaki ile hemen hemen aynıdır. Sitenin içeriği ve başlıkları belirlendikden sonra tasarım aşamasına geçilir.
Tasarım Aşaması-Farklı Olun


İçeriğin ve başlıkların kararlaştırılmasının ardından tasarım için bir taslak alan oluşturulur bu taslak alan içinde sitenizde istediğiniz tasarım hakkında Fireworks Flash Photoshop gibi programlardan yararlanılarak resimler hazırlanır tasarımınızın mümkün olduğunca kendinize özgü olmasına önem gösterin firmanızın renklerine göre çeşitli bannerlar veya logolar tasarım ajansınız tarafından özenle yapılır. Sitenın tasarımı renk vb özellikleri belirlendikden sonra kodlama aşamasına geçilir.

Kodlama

Bu aşamada site programcınız gerekli kodlamaları yaparak sitenin sayfalarını üst – sol – sağ veya alt menüdeki başlıklara göre oluşturur. Ardından sitenizin kontrol panelini oluşturup ve ürün – resim – video – haber eklenebilir hale getiriyor kodlama bittikden sonra bir FTP programı yardımıyla site test aşamasına alınır.

Test Aşaması - Sorunsuz Çalışmalı

Bu aşamada sitenin  verilerinin çalışıp çalışmadığı test edilir tasarımdaki sorunlar kontrol edilir kodlama sırasında herhangi bir yanlışın olup olmadığına bakılır eğer varsa eksikler giderilir ve artık siteniz yayına açılmaya hazırlanır.
Ayrıca tasarımcınız her zaman firma ve kişi ile iletişim halinde olarak site üzerinde değiştirmek istediğiniz şeyler üzerinde yardımcı olur.

Yayına Hazırlama

Tüm aşamaların sonucunda site yayına sokulur. Ve olası sorunlara karşı düzenli olarak kontrolleri gerçekleştirilir. Güncelleme ve kampanya uygulamaları yapılır.
Evet artık sitenizin kurulumu içeriği tamamlanmıştır artık sitenizin google v.b arama motorlarında üst sıralarda gösterilmesini sağlamaya geldi onuda sitemizdeki bu konuda bulabilirsiniz.


-------------

İnternet Sitesi Nasıl Açılır ?
İnternet sitesi açmak internetle tanışan her insanın kurduğu hayallerden bir tanesidir.İnternet sektörü ile alakası olmayan bireylerde dahil olmak üzere internet sitesi kurmanın hayalleri
süslediğini biliyoruz.Peki neden gerçek olmasın ? Belkide çok kolaydır neden bu kadar büyütüyorsunuz ki

Bu yazımda diğer bir deyişle websitesi açma aşamalarını sizlere detaylı bir şekilde anlatacağım.Gerçekten bu yolda hayalleriniz varsa herhangi bir yazılım bilginiz olmadan sadece 2-3 teknik terim ve biraz tecrübe sahibi olarak kolaylıkla websitesi açabileceksiniz.Daha fazla uzatmadan sizi şöyle aşağıya doğru alalım ve website açmak için temellerimizi atmaya başlayalım.

Yazılım Bilgisi Olmadan Websitesi Açma

En çok düşündüren konuda aslında tam olarak bu.”Ben yazılım bilmiyorum, tasarım bilmiyorum ama websitesi açmak istiyorum” diyorsan artık daha fazla düşünmene gerekyok.Çünkü hazır sistemler sayesinde rahat bir şekilde internet siteni açabileceksin.

Öğrenmeniz Gereken Kavramlar

Bu yazımı bilgisi az olanlar ve bu işe yeni başlayacak olanlar yazdığım için en temel konulara değiniyorum.Websitenizi açmadan önce kesinlikle ve mutlaka öğrenmeniz gereken bazı teknik kavramlar var.

1-) Hosting (dosyalarımızın internete çıkmasını sağlayan ana beyin)
2-) Alanadı / Domain (site isimlerinin genel adıdır.İP adreslerine kimlik vazifesi görür)

3-) FTP (dosyalarımızı atacağımız aracı)

4-) Script (kullanacağınız yazılım dosyalarının bütünü)

Yukarıda öncelikle hosting ve domain kavramlarını detaylıca öğrenmelisiniz.Şimdi ben bu kadar yazı yazmışken çık bu kavramları başka sitelerde araştır demeyeceğim ve buraya anlayacağınız şekilde özet yazacağım.(Videoda bu kavramların detaylı açıklamasında bulundum)

Hosting Nedir ?

-Website dosyalarının barındırıldığı alanlardır.Hosting anlamı Türkçemizde host etmek olarak kullanılır yani hosted = barındırma.Hosting 2 temel ihtiyacımızdan bir tanesidir.Bu olmazsa websitemizi internet ortamına açamayız.

Domain Nedir

Domain, ip adreslerinin kimliğidir.Örnek vermek gerekirse hosting hizmetimizin ip adresi 100.132.198.21 olsun.Adres çubuğuna bu şekildemi girmek daha kolay ve akılda kalıcı yoksa tekneloji.net olarak girmek mi ? İşte tam olarak domain bu demek oluyor J

FTP Nedir ?

FTP, hosting ve domain aldıktan sonra işimize yarayacak bir sistemdir.FTP yazılım dosyalarımızı atmak için hosting sunucusu üzerinde kurulmuş bir aracıdır.

Script Nedir ?

Script, websitemizi oluşturan dosyaların tümüne verilen addır.Birçok alanda “script” kelimesi kullanılmaktadır ancak websiteleri baz alınan kullanım alanında websitemizin oluşması için kullanılacak olan dosyalar bütünüdür.

Kafanız Karışmasın Kolay Kısım Şimdi Başlıyor…

Yukarıdaki terimleri gördükten sonra sakın ola pes etmeyin.Anlamamış olabilirsiniz ancak daha anlatmadım ki ? Yani gözünüz korkmasın biraz sabırlı olun.

Hazır Sistemler


Hazır sistemler dediğim olay hiçbir yazılım ve tasarım bilgisi olmadan internet sitesi açmanıza olanak tanıyan bol bol dua ettiren sistemlerdir.En çok kullanılanlardan birtanesi
Google’ın Blogspot hizmetidir.Bu örneği verdim ama kullanmanızı tavsiye etmiyorum.Yeni başlayanlar için genellikle domain yönlendirme işlemleri yapmak oldukça zordur.Ayrıca blogspot.com uzantılı bir siteye sahip olmak çok güzel bir görüntü oluşturmayacaktır.Bir diğer örneğimiz ise “WordPress”.Dünyada en çok kullanılan yazılım WordPress’tir.Bu yazılımı ister sitesine girip blogspot mantığıyla wordpress.com uzantılı şekilde oluşturabilir istersenizde kendiniz yazılımını indirerek kendi domaininiz üzerinde kurulum gerçekleştirebilirsiniz.

Yukarıdaki anlatımdanda bir şey anlamamış olabilirsiniz.Farkındaysanız size tüm teknik terimleri açıklıyorum aklınızda bir şeyler şekilleniyor olmalı.Bu aşamadan sonra uygulamalı anlatımlara geçeceğiz.(Ayrıca birtek wordpress olarak düşünmeyin bir çok hazır sistem mevcuttur.)

Yazılım ve Tasarım Öğrenmek (2.Alternatif / İleri Seviye)
İnternet sitesi nasıl açılır ? sorusunun en temel cevabı yazılım öğrenmekten geçiyor.Bu kısıma pek girmeyi düşünmüyordum ancak internet sitesini kendi yapma merakınız varsa bundan sonraki cümlelerimide sabırla okumalısınız.

İnternet sitesini en baştan kendiniz inşa etmeye başlayabilirsiniz aslında bu o kadar zor sayılmaz.Belkide ilerleyen dönemlerde webtasarımcı olduğunuzda bunu meslek haline bile getirebilirsiniz.Web taraflı çalışmalar yapmak için öncelikle en temel betik dili olan html’i öğrenmeniz gerekmektedir.Html ile sitenizin iskeletini oluşturup belirli noktaya kadar taşıyabilirsiniz.Görsel düzenlemeler içinse CSS dilini öğrenmeniz gerekecektir.Bu ikili ile oldukça güzel websiteleri ortaya çıkarabilirsiniz.Ancak teknolojinin ilerlemesiyle yazılım alanındada oldukça hızlı gelişmeler yaşanıyo.Bu sebeple HTML 5 ve CSS 3 öğrenmelisiniz.Diğer detaylar hakkında videomuzu izleyebilirsiniz

Wordpres Blog Açma
Bir tane blog açmak ve bu blog üzerinden okurlarınıza seslenmek istiyorsanız, blog açmak için Wordpress servisini tercih ediyorsanız ancak nasıl blog açacağınıza dair herhangi bir bilginiz yoksa, bu yazımızda size ücretsiz Wordpress blog açmayı bütün detayları ile birlikte anlatacağız.

Öncelikle Wordpress üzerinden blog açmanın birkaç farklı aşamadan ibaret olduğunu bilmelisiniz. Yani bu yazımızı okuyup, aşamaları doğru bir şekilde takip ederek dakikalar içerisinde blog sahibi olabilir ve yine dakikalar içerisinde blog sitenize içerik girmeye başlayabilirsiniz.


İlk önce, Wordpress servisinin internet sitesine giriyoruz. Burada bizi Türkçe bir internet sitesi karşılıyor. Böylece, dünyaca ünlü Wordpress servisinin Türkçe yayın yapması nedeniyle işlerimiz daha da kolaylaşacak.

Wordpress Blog Açma
Web Sitesi Oluştur


Siteye giriş yaptıktan sonra Wordpress blog sitesi açmak için web sitesi oluştur tuşuna basacağız. Bu tuşa tıkladıktan sonra Wordpress bizi bir sonraki aşamaya yönlendirecek.

Bu yeni aşamada Wordpress servisini kullanabilmek için bir tema seçmemiz gerekiyor. Wordpress bize yine tamamen ücretsiz olarak çeşitli temalar sunuyor.

Bu temalar arasından bir tercih yapabilirsiniz. Yapacağınız tercihi ileride isterseniz değiştirebileceksiniz. Bu nedenle seçtiğini temanın herhangi bir önemi şekilde, büyük bir önemi bulunmuyor. Ancak yine de blog sitenizin görünümüne dair büyük kaygılarınız yoksa, bu şablonlar arasından en uygununu seçmeye özen gösterin.

Çünkü yazdıklarınız bu şablonla bütünleşecek ve bu şablon sizi temsil edecek. Eğer herhangi bir tanesini seçmek istemiyorsanız ve başka bir planınız varsa, en aşağıdaki atla tuşuna tıklayabilirsiniz.

İkinci Adım Alan Adı Tercihi

Servis sizi şablonu seçmeniz ya da atla tuşuna tıklamanız ile birlikte ikinci adıma yönlendirecek. Bu adım alan adı seçme adımı olacak.

Burada ücretsiz olarak seçebileceğiniz servise ait Wordpress alan adını alabilirsiniz. Ya da ücretli olarak 18 dolar karşılığında com uzantısını alabilirsiniz. Ancak bu uzantıyı diğer sitelerden daha ucuza alabileceğiniz için, eğer com uzantısı istiyorsanız, başka bir sağlayıcı üzerinden bu uzantıyı satın alarak, blog sitenize bağlayabilirsiniz.

Bu nedenle ilk etapta her halükarda ücretsiz servisin sağladığı bir alan adını almanızı öneririz.

Üçüncü Aşama Plan Tercihi

Üçüncü aşamada servis size üç farklı tercih sunacak. Bu tercihlerden bir tanesi ücretsiz servis iken, diğerleri premium ve iş adı altında, ücretli servisler olacak. Ücretsiz Wordpress için ücretsiz servisini seçerek, dördüncü aşamaya geçiyoruz.

Dördüncü aşama blog sitemizi açmak için son aşama olacak. Bu aşamada servis sizden üyeliğiniz ile giriş yapmanızı isteyecek. Eğer servis üzerinde herhangi bir üyeliğiniz bulunmuyorsa, aşağı kısımda yer alan hesap oluştur tuşunu kullanarak öncelikle bir üyelik oluşturmalı ve bu üyeliğinizi mail adresiniz üzerinden onaylamalısınız.

Hesap oluşturmak isterseniz, servise blog siteniz için girdiğiniz bilgiler kaybolmayacak ve üyeliğiniz oluşunca, blog siteniz hemen aktif olacaktır.

Web sitesi nasıl açılır, nelere dikkat etmeli

Dünya üzerinde 'deep web'ler hariç yaklaşık 13 milyon internet sitesi bulunurken eğer para kazanabileceğiniz bir internet sitesi oluşturmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk iş alan adınızı belirlemek ve satın almak

Alan adınızı belirledikten sonra daha önceden alınıp alınmamış olduğunu kontrol etmeniz gerekiyor. Google'den arama yaptığınızda site adı gözükmemesine rağmen alan adı alınmış ancak faal olmayabilir. Alan adı kontrol yazarak arama yaptığınızda karşınıza gelen sitelerden birine girerek alan adınızı yani sitenizin isminin alınıp alınmadığını kontrol edebilirsiniz. Com, com.tr, .net, .org gibi uzantıların sitenin işleyişiyle doğrudan alakası olmamasına karşın com.tr uzantısı alabilmeniz için vergi dairesine kayıtlı bir şirketinizin olması gerekiyor. Eğer büyük bir yatırım yapacaksanız ve geçiminizi buradan sağlayacaksanız bir şirket kurmanız önerilir aksi takdirde sitenizin sosyal medya hesapları onaylanmış yayıncı ibaresini yani 'mavi tiki' alamaz. Alan adı almak kolay değil Aklınıza gelen isimlerin hemen hepsi alınmış olduğu için eğer imkanınız varsa alan adınının telif haklarını elinde bulunduran kişiden satın alabilirsiniz. Sadece bu işin ticaretiyle uğraşan kişiler aklınıza gelen gelmeyen hemen her türlü ismi satın alarak kendi bünyesine katıyor. Bu durumu bilen yatırımcılar da çareyi alternatif isimlerde buluyor. Başarılı yapımcı Acun Ilıcalı kendi sitesi acunn.com'u kurarken bu yöntemden faydalanmış direk acun.com'u satın almak yerine iki adet 'n' harfi kullanarak olayı çözüme kavuşturdu. Ancak devasa önem kaydeden bazı isimler yatırımcılar tarafından muazzam paralara satın alınabiliyor. İnternet üzerinden uçak bileti satmak isteyen bir firma ucakbileti.com'un alınmış olması sebebiyle telif hakkını elinde bulunduran kişiye inanılmaz bir teklif yaptı. Sitenin alan adının kendilerine devredilmesi için sahibine 500 bin TL gibi reddedilemez bir rakam teklif eden firma sahipleri sitenin alan adını kendi bünyesine çekmeyi başardı. Eğer ileri görüşünüz veya patlayacağını düşündüğünüz bir fikriniz varsa sizlerde sadece 20 TL'nizi ayırarak emek harcamadan binlerce lira kazanabilirsiniz. Nasıl para kazanılır? Alan adınızı oluşturduktan ve telif hakkını elinize aldıktan sonra sitenizin tasarımını yaptırmanız gerekiyor. Tasarım olarak herhangi bir tasarım şirketiyle anlaşmak yerine üniversitelerin site tasarım bölümünde okuyan kişilerle iletişime geçerek yüzde 60 kar sağlayabilirsiniz. Tasarım şirketleri genellikle reklam vb. gibi giderleri olduğu için size normalin iki katı fiyatı söyleyebilir. Ancak yine de tamamıyla profesyonel bir site oluşturmak istiyorsanız tasarım şirketleriyle görüşebilirsiniz. Sitenizin alan adını ve tasarımını oluşturduktan sonra veri girişi yapabileceğiniz bir sistemi bulmanız gerekiyor. Eğer buna da para ayıracak bütçeniz yoksa bedava word press uygulamalarını kullanabilirsiniz. İnsanların ilgisini çeken paylaşımlarda bulunduktan sonra Google Reklamları yani Google Adsense'ye başvurarak sitenize gelen ziyaretçi sayısını paraya dönüştürebilirsiniz. Ancak Google Adsende reklam vermeden önce belirli şartlar sunarak sizin güvenilir içerik sağlayıp sağlamadığınızı ya da içeriklerinizin orjinal olup olmadığını kontrol edebilir. Sitenize koyduğunuz kopya içeriklerden dolayı Google'den uyarı alabiliir ya da telif hakkı ödemek zorunda kalabilirsiniz. Sitenizin yaşı ilerledikçe değeri artarken unutulmaması gerekenlerden birisi de sitenize rakipler tarafından uygulanacak kırık link saldırılarını önlemek. Bu saldırıların önüne geçmek için bütün linklerinizi kontrol etmeniz gerekiyor. Sitenize bozuk link vererek görüntülenemeyen sayfa oluşturan siteler sizin Google puanınızı düşürerek sıralamanızı aşağıya çekebiliyor.

Bedava Site Açma Siteleri

Eğer hayalleriniz kaliteliyse websitenizinde kaliteli olması gerektiğini düşünüyorum ve hazır site kurma sitelerini önermiyorum.Tabi burada bahsetmiş olduğum “bedava site açma siteleri” adlı devrik başlığımız tüm siteleri kapsamıyor.Örnek vermek gerekirse “tr.gg” sitesi size bedava site açma imkanı sunmakta.Hatta websitesi açan kişilerin çoğu “tr.gg” siteler ile başlangıç yapmakta olup işin temelini ilerleyen evrelerde öğrenmektedirler.(Bende tr.gg’nin yollarından geçmiş biriyim)

Kaliteli olsun veya olmasın hiçbir türlü fikirlerinizde tr.gg ve wix gibi sistemleri tercih etmeyin.Bu siteler size basit bir site açıyor gibi gözükselerde asıl amaç kendi reklamlarını yapmaktır.

FTP Li  MYSQL datenbankli scriptler ve saylafar yapmak için

ideal bir sayfa  hem hizli hem sorunsuz


https://www.web4free.eu/free-hosting/


https://www.bplaced.net/

Bplaced Burasida ideal bir alan isterseniz 1GB isternseniz 2GB alan veriyor dosya boutu alnainiuza sigacak kadar.fakat dikkat edilmsei gereken husu hit almayan sayflar siliniyor birde en az 3 yada 4 haftada bir sayfayi aldigniz bplaced sitesini sizin loginleerinizle giris yapma zorunlulugu eger giris cikmis yapmazsaniz 4 hafta sonra silerler eger dpüzenli girsi cikis cyapüarsaniz sorunusuz sayfaniz devamli sizde kalcakdir



Forum sayfasi acmak için


https://www.yetkinforum.com/

https://www.forumup.web.tr/


VE BEDAVA SiTEM


https://www.bedava-sitem.com/

veya

https://www.homepage-baukasten.de/

cabanova


https://www.cabanova.com/p/de/

BLOG SAYFASI için


veya google blogger sayfasinda blog kur

[Image: bloggerlogoi4udz.png]

https://www.blogger.com/about/?r=1-null_user

veya wordpres blog kur


https://de.wordpress.com/




Kaynaklar :

Çeşitli internet Sayfalari
iyelik internet gazetesi
Youtube aramasi
google aramasi