Hakkalyakin Board
Yemek Sözlügü C - Ç İle Başlayan - Printable Version

+- Hakkalyakin Board (https://hakkalyakin.com)
+-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://hakkalyakin.com/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://hakkalyakin.com/forumdisplay.php?fid=229)
+---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://hakkalyakin.com/forumdisplay.php?fid=240)
+---- Thread: Yemek Sözlügü C - Ç İle Başlayan (/showthread.php?tid=3709)



Yemek Sözlügü C - Ç İle Başlayan - RasitTunca - 09-25-2018

C
****


Cereal (sereal) --> Tahıl; tahıl ekmeği (çavdar, yulaf ekmeği).

Cincer (İng. Ginger) --> Aromatik ve acı olan bir Asya bitkisi.

Cizleme --> Özellikle Bolu yöresinde yapılan büyük ve kalın krep


Ç
****


Çektirme --> Bir sıvıyı kaynatarak azaltıp sıvının özünü bırakma.

Çentmek --> Sebze yada meyvaları bıçakla dikine her yönde kesikler
yaparak minik minik doğramak.

Çevirmek --> Havuç, patates gibi sebzeleri aynı boyda kesip yontarak
düzgün ve süslü şekil verme usulüne denir.

Çeşni --> Yemeklerde farklı tatlar elde etmek için kullanılan çeşitli
baharatlara denir.

Çimlendirilmiş --> Toprağa ekilmiş bitki ve tahıl tohumlarının filiz vermesi,
çimlenmesi. Saksıda çimlendirilen bu bitki ve tohumlar salatalara ayrı bir
lezzet katar.

Çips --> Bol yağda çok ince kesilip kızartılmış yaprak patates.

Çuşka biber --> Küçük kırmızı biberlere verilen isim.

:23: