Hakkalyakin Board
Kuymak(Mıhlama) - Printable Version

+- Hakkalyakin Board (https://hakkalyakin.com)
+-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://hakkalyakin.com/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://hakkalyakin.com/forumdisplay.php?fid=229)
+---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://hakkalyakin.com/forumdisplay.php?fid=240)
+---- Thread: Kuymak(Mıhlama) (/showthread.php?tid=9779)



Kuymak(Mıhlama) - RasitTunca - 06-09-2020


Malzemeler:

- 1 su bardağı mısır unu,
- 100 gr. Trabzon tereyağı,
- 150 gr. Trabzon İmansız peynir,
- 1 su bardağı sıcak su.

Yapılışı:

** Tereyağını tencereye koyun.

** Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun.

** Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir
miktar pişmesini sağlayın.

** Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile
pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını
sağlayın.

** Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin.

** Piştikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.