Thread Rating:
  • 5 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yemek Sözlügü I - J İle Başlayan
#1
I
****



Islatmak --> Zor pişen kuru baklagillerin pişirme sürelerini kısaltmak için
önceden su içinde bekletilmesi.


J
****


Jambon --> Domuz, tavuk, hindi ya da dana etinden, tuzlanarak,
dumanlanarak veya başka yöntemle hazırlanan soğuk bud.
Dilimlenerek servis edilir.

Jelatin --> Toz yada tabaka halinde satılan bir kıvam verici.

Jenuaz (Fr. Genoise) --> 8 yumurta, 250 gr şeker ve 250 gr undan
oluşan pandispanya..

Jü (Fr. Jus) --> Pişerken, etten veya tavuktan, pişme kabına akarak
sertleşen (sük) yemek suyunun sulandırılmasıyla elde edilen sulu,
kahverengi sos; et fırında kızartıldıktan sonra, etin piştiği tepsiye
biraz aromatik malzeme ve su konup kısa süre kaynatılır ve sıvı
süzgeçten geçirilerek koyulaştırılmadan etin yanında servis edilir.

Jüliyen (Fr. Julienne) --> Badem, meyve ve sebzelerin çok ince ve
kısa boyda doğranmasına jülyen doğrama denir. Kibrit çöpü şeklinde
doğranmak olarak da ifade edilir.

Jöleli cila --> Tartların üzerine sürülen jelatinli ve şeffaf kuvertür.

:opucuk-1:





Signing of RasitTunca
[Image: attachment.php?aid=107929]
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)