Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ayva Reçeli Hazırlamanın İncelikleri
#1
Oku-1 


Ayva Reçeli Hazırlamanın İncelikleri

Kahvaltı sofralarımızdan eksik olmayan ayva reçelinin tam zamanı. Kıvamını ve rengini tutturmak da bir o kadar zor.
Kış mevsiminin meyvesi olan ayvanın reçeli hem çocuklarınız için çok sağlıklı hem de kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden.
İşte ayva reçeli yaparken ayvanın yumuşak olması için size minik bir ipucu…
Ayva reçeli yaparken eğer ayvanın yumuşak ve suyunun pelte gibi olmasını isterseniz; kaynayan şeker suyunu iyice çekmeden ayvalar içine atılmalıdır. Veya ayvaları önceden pişirip yumuşadıktan sonra şekerini atıp, hafif ateşte iki saat pişirilmelidir. Bu sayede rengi de güzel olacaktır.

Ayva reçeli nasıl yapılır?


MALZEME:
2 Kg Ayva
2 Kg Toz şeker
1 Limon
1 çorba K. Karanfil
2 Su B. Su



HAZIRLANIŞI:
Ayvaları soyuyoruz ve tencerenin içine rendeliyoruz. Üzerine suyunu koyup pişirmeye başlıyoruz. Ayvaların çekirdeklerini çıkarıyoruz.

Karanfilleri ve ayva çekirdeklerini küçük temiz bir bez parçasına koyarak ağzını bağlıyoruz ve tencereye ilave ediyoruz. Biraz pişirdikten sonra üzerine şekeri döküyoruz. Karıştırmadan kapağı açık bırakıyoruz. şeker erimeye başlayınca karıştırıyoruz. Reçelimiz kısık ateşte sürekli kaynayarak pişirmeye devam ediyoruz. Kıvamı koyulaşıp pişince dinlenmeye alıyoruz.







Signing of RasitTunca
[Image: attachment.php?aid=107929]
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)