06-25-2022, 12:04 AM
Malzemeler :
4 Yumurta
Tuz, Karabiber
1 Su Bardağı Un
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Su Bardağı Soda
1 Yumurta Akı
Kızartmak için Sıvıyağ
Yeterince Kıyılmış Maydanoz
HAZIRLANIŞI :
* 4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin.
Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.
* Derin bir kasede 1 su bardağı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım
su bardağı sodayı kanştırın.
* 1 yumurta akını iyice çırparak köpük haline getirip sodalı karışıma ilave edin.
* Yumurta dilimlerini bu karışıma batırıp kızgın yağda kızartın.
* Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
* Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet OLsun!
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca