Thread Rating:
  • 56 Vote(s) - 2.93 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yumurta Kroketi (4 Kişilik)
#1
Oku-1 

Malzemeler:

8 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Margarin
7 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2-3 Çorba Kaşığı Galeta Unu
Kızartmak İçin Sıvıyağ
Birkaç Dal Dereotu
Tuz, Karabiber, Pulbiber



HAZIRLANIŞI :

* Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

* Tencerede margarini eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin.

* Azar azar sütü ilave edip karıştırın.

* İyice koyulaşıp sos kovamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.

* Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları
ilave ederek iyice karıştırın.

* Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakın.

* Kalan yumurtanın akını küçük bir kasede iyice. çırpın.

* Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve kroket
şekli verin.

* Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın.

* Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartın.

* Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

* Dereotu ve pulbiberle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet OLsun!!

Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)