06-25-2022, 12:05 AM
Malzemeler:
8 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Margarin
7 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2-3 Çorba Kaşığı Galeta Unu
Kızartmak İçin Sıvıyağ
Birkaç Dal Dereotu
Tuz, Karabiber, Pulbiber
HAZIRLANIŞI :
* Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
* Tencerede margarini eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin.
* Azar azar sütü ilave edip karıştırın.
* İyice koyulaşıp sos kovamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
* Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları
ilave ederek iyice karıştırın.
* Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakın.
* Kalan yumurtanın akını küçük bir kasede iyice. çırpın.
* Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve kroket
şekli verin.
* Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın.
* Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartın.
* Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
* Dereotu ve pulbiberle süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet OLsun!!
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca