06-25-2022, 12:11 AM
Malzeme:
- 2 yumurta
- 1/2 çay kaşığı tuzbiber
- 20 gr (1 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı) margarin
Hazırlanışı :
Bir kaseye yumurtaları kırıp,tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın.
Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları
köpürmemelidir.
Bir çorba kaşığı margarini bir tavada eritin. Tavayı sağa sola oynatarak yağın tavanın bütün
tabanını ve kenarlarını kaplamasını sağlayın. Yağ iyice kızıp, renk değiştirmeye
başlamadan hemen önce çırpılmış yumurtaları ilave edin. Bir elinizle tavayı ileri geri sallayarak
diğer elinizle de çatalla yumurtalı karışımı kenarlardan içeri doğru karıştırarak pişirin.
Yumurta katılaşmaya başladığında, henüz ortası hafifçe sulu iken tavayı sapından
kuvvetlice tutarak ileri geri sallayıp, omletin tabana yapışmamasını sağlayın. Bu
arada bir spatula ya da çatalla tavanın kenarlarına yapışmış olan omleti sıyırın. Omleti
ortadan katlayıp, yarım ay şekline getirin. Önceden ısıtılmış bir tabağa aktarın . Kalan
1 çay kaşığı Sana'yı fırça ile omletin üzerine sürün. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun!!
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca