Thread Rating:
  • 70 Vote(s) - 3.04 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karagoz
#1
[Image: 59f4d05137193.jpg]


Hamur:
375 gr tuzsuz tereyag, oda sicakliginda
1 kap seker
3 1/2 kap un
1 tk vanilya esansi

Arasi için:
3-4 yk cilek marmeladi

Uzeri için:
2-3 yk pudra sekeri

Hamuru hazirlamak için un ve sekeri buyuk bir kaba koyup karistirin. Vanilya esansi ve unu ekleyin ve yogurun. Top yapin, uzerini plastik ile ortup buzdolabinda 15-20 dakika kadar bekletin.

Firini 375 F (190 C) ye getirip isitin. Tezgahin uzerini unlayip, merdane ile hamuru 0.5 cm kalinliginda acin. 7.5 cm enindeki yuvarlak kesici ile 14 adet hamur kesin . Parsomen kagidi koydugunuz firin tepsisinin uzerine dizin. 10-12 dakika (hamurun kalinligina gore sure degisiyor) kadar pisirin. Hemen kurabiyeler sicakken 7 adet kurabiyenin uzerinde ikiser adet kucuk delikler yapin. Ben, butun elmanin cekirdegini cikarmak için kullanilan aleti kullandim. Kurabiyeleri tel izgara uzerine yerlestirip sogumaya birakin.

Delik olmayan kurabiyelerin uzerine bicak ile marmelat surun. Diger delik acilanlarin uzerine pudra sekeri serpin ve recelli kurabiyelerin uzerlerini kapayin.
Afiyet Olsun

:opucuk-1:


Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)