06-09-2020, 02:26 PM
(This post was last modified: 06-09-2020, 02:29 PM by RasitTunca.)
Malzemeler
50 gr. yağ
400 gr. konkase domates
4 diş sarımsak
2 adet çarliston biber (ince dilimlenmiş)
100 ml. et suyu
500 m. domates suyu
maydanoz (ince kıyılmış)
taze çekilmiş karabiber
tuz
Yapılışı
Yağı tencerede eritin.
Konkase domatesleri ilave edip karıştırın.
Sarmısağı ve çarliston biberleri ekleyerek pişirin.
Et suyunu ve domates sosunu ekleyin.
Tuz ve karabiberini koyun.
Bir taşım kaynatıp altını kısın.
Kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar
pişirip ateşten alın ve üzerine maydonoz serpiştirin.
Bu sos spagetti, ravyoli, erişte, kaneloni ve benzeri
hamurişleri ile servis edilebilir.
Afiyet Olsun!!
50 gr. yağ
400 gr. konkase domates
4 diş sarımsak
2 adet çarliston biber (ince dilimlenmiş)
100 ml. et suyu
500 m. domates suyu
maydanoz (ince kıyılmış)
taze çekilmiş karabiber
tuz
Yapılışı
Yağı tencerede eritin.
Konkase domatesleri ilave edip karıştırın.
Sarmısağı ve çarliston biberleri ekleyerek pişirin.
Et suyunu ve domates sosunu ekleyin.
Tuz ve karabiberini koyun.
Bir taşım kaynatıp altını kısın.
Kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar
pişirip ateşten alın ve üzerine maydonoz serpiştirin.
Bu sos spagetti, ravyoli, erişte, kaneloni ve benzeri
hamurişleri ile servis edilebilir.
Afiyet Olsun!!
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca