06-09-2020, 03:50 PM
Malzeme:
4 adet yeşil soğan
2 diş sarımsak
½ demet dereotu
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı beyaz şarap (veya 1 ½ çorba kaşığı üzüm sirkesi)
tuz
karabiber
Yapılışı:
Sarımsak ve soğanın beyaz kısımlarını çok ince kıyın. Bir kapta sıvı yağı
kızdırıp sarımsak ve soğanları yumuşayıncaya kadar, 3 ila 4 dakika
çevirin. Beyaz şarabı, sulandırılmış unu ve kremayı ilave edip karıştırın.
Sos kıvamına gelince soğanın yeşil sap kısımlarını ince doğrayıp ilave
edin. Tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın. Ateşten alıp soğumaya
bırakın.
Bu sos özellikle karides tava, karides şiş ve karides ızgara için tavsiye
edilir. Balık ızgara ve tavalarının, örneğin levrek, kılıç ızgara ve şişin
yanında da sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun!!
4 adet yeşil soğan
2 diş sarımsak
½ demet dereotu
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı beyaz şarap (veya 1 ½ çorba kaşığı üzüm sirkesi)
tuz
karabiber
Yapılışı:
Sarımsak ve soğanın beyaz kısımlarını çok ince kıyın. Bir kapta sıvı yağı
kızdırıp sarımsak ve soğanları yumuşayıncaya kadar, 3 ila 4 dakika
çevirin. Beyaz şarabı, sulandırılmış unu ve kremayı ilave edip karıştırın.
Sos kıvamına gelince soğanın yeşil sap kısımlarını ince doğrayıp ilave
edin. Tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın. Ateşten alıp soğumaya
bırakın.
Bu sos özellikle karides tava, karides şiş ve karides ızgara için tavsiye
edilir. Balık ızgara ve tavalarının, örneğin levrek, kılıç ızgara ve şişin
yanında da sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun!!
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca