06-25-2022, 12:10 AM
Malzeme
* 500 gr ıspanak
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1,5 bardak morney sos
* 50 gr kaşar peyniri 6 adet yumurta
* 1 lt su
* 1 yemek kaşığı tuz
* 1/ 2 kahve fincanı sirke
Yapılışı
1. Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra, üzerine biraz tuz serperek kısık ateşte 5-10 dakika haşlayın.
Suyunu süzüp üzerine eritilmiş tereyağ gezdirin.
2. Haşlanmış ıspanağı, fırına dayanıklı bir cam tabağın içine döşeyin. Üzerine poşe yumurtaları
sıralayın. Morney sosu yayıp kaşarpeyniri serpin. Üstten ısı verilmiş fırında pembe renkte kızartın.
Morney sosun ölçüsü ve yapılışı: 1,5 yemek kaşığı unla 1,5 yemek kaşığı tereyağı veya margarini
hafifçe kavurun. 1,5 bardak süt koyup karıştırarak pişirin. İçine biraz tuz, karabiber, 2 yumurta sarısı
ve 1/ 2 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri katın.
Afiyet Olsun!!
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca