Thread Rating:
  • 42 Vote(s) - 3.24 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yemek Sözlügü R İle Başlayan
#1
R
****


Rafadan --> Yumurtayı kabuğuyla kaynar suda üç dakika, az pişirme
usulü.

Rafine --> Özen göstererek yapılmış yemek; ekstra zeytinyağı, birkaç
işlemden geçmiş tuz, pirinç, şeker gibi birinci kalitede malzeme.

Redüksiyon (Fr. Reduction) --> Bir sıvıyı kaynatarak çektirme usulü.
Kremayı redüksiyon yaparak sos hazırlayabileceğiniz gibi beyaz ya da
kırmızı şarabı da sos için redüksiyon yapabilirsiniz.

Refor (Fr. Raifort) --> Bazı soslara katabileceğiniz yaban turbu.

Risole (Fr. Rissolé) --> Bir dakika haşlandıktan sonra tavada veya
fırında biraz sıvı yağ ve tereyağıyla kızartılarak pişirilen tane patatesler.

Rokfor (fr. Roquefort) --> Fransa'nın Rokfor bölgesinde yapılan içi
küflü, değerli bir peynir çeşidi.

Rom (Fr. Rhum) --> Pastacılıkta çok kullanılan şeker kamışından yapılan
bir çeşit likör.

Roti usulü pişirme --> Tavuk, ördek, kontrfile gibi yiyecek maddelerini
bütün olarak kızgın fırında veya roti makinesinde pişirme usulü.

Rozbif --> Silindir veya yassı biçimli kemiksiz, içi çiğ kalmış sığır eti. İple
sarıldıktan sonra pişirilen bu yiyecek dilimlenerek sıcak veya soğuk yenir.

Rulet --> Saplı, yuvarlak bıçaklı hamur kesicisi.

Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)