09-25-2018, 12:00 PM
(This post was last modified: 05-19-2022, 11:25 PM by RasitTunca.)
Malzemeler:
125 gr tuzsuz tereyag, oda sicakliginda
1 kap toz seker
2 yumurta sarisi
1/2 kap sut, oda sicakliginda
3 yk limon suyu
1 limon kabugu rendesi
1 2/3 kap un
1 tk kabartma tozu
1 ck tuz
3 yumurtanin beyazi, mixer ile bembeyaz ve kopuk kopuk olana kadar cirpilmis
Yapilis:
Ortasi acik yuvarlak kek kalibi kullandim, yuvarlak veya dik dortgen kalip da olabilir :)
Buyuk bir kasenin icinde tereyag ve sekeri tahta kasik ile iyice yumusayana kadar karisitirin. Tek tek yumurta sarilarini ilave edin, karistirin. Limon suyu, limon kabugu rendesi ve sutu ilave edin, iyice karisitirin. Un, tuz ve kabartma tozunu baska bir kapta karisitirin ve tereyagli karisima yavas yavas ilave edin. Karisim koyu ve purtuksuz olana kadar karisitirmaya devam edin. En son, madeni bir kasik ile kopuk kopuk olmus yumurta beyazini ilave edin, yavasca yedirin.
Kek kalibini bir parca tereyag surerek yaglayin, uzerine 1 yk un serpin, kalbin her yeri unlansin, fazla unu silkeleyin. Kasik yardimi ile karisimi kaliba muntazam bir sekilde dokun.
Onceden isitilmis 375 F firinin orta katinda 35 dakika, ortasina batirdiginiz kibrit copu temiz cikana kadar pisirin. Ilinmasini bekledikten sonra, keki ters cevirerek kaliptan cikarin ve tel izgaranin uzerinde sogumaya birakin. Arzu ederseniz krem santi, cilek, yaban mersini yemisi, ahududu, cilek veya bogurtlen ile ikram edin.
Afiyet Olsun
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca