09-25-2018, 09:15 PM
Tart Hamuru:
2 kap tan 4 yk az un
125 gr tuzsuz tereyag, oda sicakliginda
1/2 kap seker
1 yumurta, oda sicakliginda
1 cimdik tuz
Harci:
150 gr bittersweet çikolata
3 adet orta boy armut, kabuklarini soyun, ince dilimleyin
2-3 yk seker, armut cok tatli ise daha az seker kulllanabilirsiniz
Sos:
2 yumurta
200 ml %35 krema
75 ml sut
1 tk vanilya esansi
23 cm (9 inch) tart kabi, yaglanmis
Tum hamur malzemelerini buyuk bir tasin icinde yogurun. Hamuru, yuvarlak tart kabina avucunuz ile bastirarak muntazam bir sekilde, kabin kenarlarini da ortecek sekilde yayin. Catal ile uzerinde delikler acin. Onceden isitilmis 375 F (180 C) firinda 15 dakika pisirin.
Çikolatayi benmari usulu eritin. Ilinan tart hamurunun uzerine muntazam bir sekilde surun. Ince dilimlenmis armutlari 3 yk seker ile karisitirin. Çikolatlarin uzerine yerlestirin (resim). Sos malzemelerini mixer ile cirpin ve armutlarin uzerine yavasca dokun. Onceden isitilmis 375 F (180 C) firinda 45 dakika uzeri pembelesene kadar pisirin. Fazla sogutmadan ilik olarak servis yapin.
Afiyet Olsun
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca