Thread Rating:
  • 61 Vote(s) - 2.93 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ispanak Püre
#1
Yeni-3 
Malzeme

1 kg taze ıspanak

40 gr tereyağı

1 orta boy sogan rendehttp://forceturk.de/index.php?form=PostEdit&postID=6614

30 gr un

1 bardak süt veya et suyu "tablet"

1 demet maydanoz

2 diş sarmısak

Tuz, karabiber


Hazırlanışı

Ispanakların saplarını kesiniz ve yapraklarını bir kaç su iyice yıkayınız ve
tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Haşlanmış ıspanakları
mümkün olduğunca ince kıyınız veya blenderden geçiriniz.

Tereyağını eritiniz ve rende soğanı katıp öldürünüz. Unuda katıp
kavurduktan sonra ateşi kısınız ve karıştırmaya ara vermeden süt veya
et suyunu azar azar katınız. Koyuca bir beşamel elde ediniz. Bu karışıma
iyice dövülmüş macun haline gelmiş sarmısağı, tuzu ve karabiberi ilave
ediniz. Son olarak çok ince doğranmış bir demet maydanozu da
hazırladığımız beşamel sosuna yediriniz.

Artık beşamel ile Ispanak püresinin karıştırma zamanı gelmiştir.
Her ikisini iyice karıştırıp ateşte bir taşım tıkırdatın.
Bu tip hazırlanmış Ispanak püresi bir çok et yemeğinin yanına garni
olarak verilebilir.

Afiyet Olsun.

Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)