06-09-2020, 06:39 PM
Malzeme
750 gr. kabuklu patates
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı tuz
Çok az beyaz karabiber
80 gr. margarin
"Zürih Usulü"
Bir İsviçre patates garnisidir. Sulu et yemekleri yanında servis edilir.
Hazırlanışı
Bir gün önceden pişirilmiş ve buzdolabında durmuş patateslerin
kabukları soyup, soğanlarla birlikte rendeleyin.
Tuz, karabiber de beraber karıştırın.
Yağın yarısı yaklaşık 26 cm.lik teflon tavada eritilir yağ kızınca rende
patatesler tavaya yayılır üzerine bastırılarak düz hale getirilir.
Tavayı devamlı sallayarak patateslerin tavaya yapışmaması sağlanır.
Patateslerin bir yüzü iyice kızarıp pembe pembe olunca tavaya
büyük bir tabak kapatılır tava ters çevrilerek bir tarafı kızarmış Rösti
tabağa nakledilir.
Kalan 40 gr.margarin tekrar tavaya konur kızdırılır ve tabaktaki
Röstinin diğer yanı kızarması için tavaya konur ve kızartılır.
Pişirme bitince kesilmek üzere rösti düz bir yere alınır üçe veya
dörde kesilerek garni olarak tabağa alınır.
Afiyet Olsun.!
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca