Thread Rating:
  • 68 Vote(s) - 3.01 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patates Gratine
#1
Yeni-3 

Malzeme

750 gr patates

100 rende kaşar

1 diş sarmısak

200 gr çiğ krema

25 gr margarin

1 kahve kaşığı toz muskat


Hazırlanışı

Patatesleri kabukları ile birlikte tuzlu suda biraz dirice haşlayın.
Soğuk sudan geçirip kabuklarını soyarak halka halka doğrayın.

1 diş sarmısağı ortadan keserek, gratinenin yapılacağı pyrex
kabın kenarlarını ve dibine güzelce sürün.

Daha sonra pyrex kabı bir bir miktar margarinle yağlayın.

Halka kesilmiş patatesleri, yarısı birbirinin üzerine gelecek şekilde
döşeyin. Üzerine muskat serpeleyip, çiğ kremanın yarısını yayın.

Aynı şekilde bir kat daha patates döşerek, krema koyun. Bu sefer,
fındık büyüklüğünde kestiğiniz margarinleri de sepiştirin.

Rende kaşarı da yaydıktan sonra, çok az kırmızıbiber serperek, 250
derceye ısıtılmış fırının en üst katına kabınızı koyarak; kaşar peynirler
eriyip, hafif kızarana kadar fırınlayın.
(Fırının ızgarasını da kullanabilirsiniz.

Yalnız o zaman tepsiyi en üstten bir aşağıya koyun.

Tamini pişme müddeti fırın kapasitesine göre yaklaşık 15 25 dakika
arasıdır. Rende Muskat ve sarmısak bu şekilde pişirilmiş Patates
Gratineye özel bir lezzet verir.)
Daha ziyade et, tavuk yemeklerinde garni olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun!!

Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)